Глібовицький: у день тиші Президент та прем’єр-міністр України порушили дух закону

Експерт аналітичного центру Pro.Mova Євген Глібовицький вважає, що Президент та прем’єр-міністр України у день тиші не порушили букву закону, але порушили дух закону. Про це він заявив 26-го жовтня на телемарафоні «Україна завтра. Вибори 2014» на Першому національному.

На питання ведучої, що подумав експерт, коли в суботу в день тиші почув звернення до українців по телебаченню, він відповів:

«Я подумав, що вони або не розуміють, або роблять вигляд, що не розуміють, чим є демократія. В момент, коли прем’єр є одним з претендентів на місця в Верховній Раді, коли Президент назвав своїм іменем блок – вони є гравцями. І вони не порушили букву закону, але вони порушили дух закону. Власне, такі речі, як намагання пофарбувати щити в свої кольори і закликати просто людей прийти проголосувати, розкручувати впродовж кампанії певну емблему, а потім тільки цю емблему залишити, виступити по телевізору, користуючись своїм становищем і так далі. Це є ті речі, які підривають довіру тих українців, які найбільше прагнуть змін і які найбільше готові давати Україні».

На думку Глібовицького, така поведінка – прояв зневаги до правил та демократії, яку демонструвала попередня влада. «Ми не бачимо нової якості, ми не побачили, що щось робиться по-новому», – наголосив експерт.

Водночас, на запитання ведучої чи не вважає виступ Президента в день тиші передвиборчою агітацією голова Комітету виборців України і кандидат в народні депутати від Блоку Петра Порошенка під номером 21 Олександр Черненко, той відповів, що не вважає, оскільки Президент у своєму виступі не агітував за чи проти, а виступав як глава держави і головнокомандуючий.

«Вибори та ЗМІ»

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *