У Миколаєві кандидат в нардепи подала заяву в міліцію за публікацію в ЗМІ інформації про підкуп нею виборців

У Миколаєві кандидат в народні депутати по виборчому округу №129 Надія Іванова, погрожуючи інтернет-виданням «Преступности.НЕТ» та «НикВести» судом, в результаті подала заяву до міліції за публікацію в цих виданнях інформації про підкуп нею виборців продуктовими наборами. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

1 жовтня цього року громадянська мережа «Опора» зафіксувала на головній площі міста біля театру факт підкупу пенсіонерів та ветеранів війни пакетами з продуктами, в яких окрім продуктів знаходилась ще й агітаційна листівка кандидата Іванової. Інтернет-видання опублікували цю інформацію з посиланням на ГМ «Опора».

9 жовтня в ефірі Миколаївської обласної телерадікомпанії Надія Іванова заявила, що її юридична служба готує позов на два вище згаданих інтернет-видання за те, що дані публікації завдали шкоди її честі, гідності та діловій репутації, а інформація в даних публікаціях – це начебто наклеп та брехня.

«Я обурена, тому що, хто такі сайти? Ви судді, прокурори? Яке право ви маєте без доказів звинувачувати людину?» – заявила вона в прямому ефірі. При цьому наявність агітаційних листівок в продуктових пакетах, які роздавались виборцям вона назвала «підставою», заявивши, що вона не знає, як вони там з’явились. Водночас Іванова заявила, що дарує продукти ветеранам кожного року і це вже в неї багаторічна традиція.

Тим часом, позовів від кандидатки видання так і не побачили.

Проте 22 жовтня до редакції «Преступности.НЕТ» прийшли два співробітники Центрального районного відділку міліції м. Миколаєва та повідомили, що Надія Іванова написала заяву на інтернет-видання, через що вимагали дати пояснення з цього приводу.

Головний редактор інтернет-видання Анатолій Чубаченко надав ці пояснення, вказавши, що інформація була отримана шляхом електронної пошти громадянською мережею «Опора», про що й вказано в тексті самої новини. Що саме кандидатка написала в своїй заяві, та що вимагає, наразі невідомо. Міліціонери не змогли показати журналістам її заяву.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *