У Кривому Розі хтось краде аналоговий ефір ТРК «Рудана» – заява керівництва. ОНОВЛЕНО

24 жовтня о 19 годині хтось несанкціоновано транслює передвиборчий концерт в аналоговому мовленні каналу «Рудана», що в м. Кривий Ріг. Водночас в цифровому мовленні, як і раніше, йдуть програми «Рудани». Про це йдеться в заяві керівництва каналу, яка надійшла на адресу «Телекритики». Керівники заявляють, що трансляція йде під логотипом «Рудани», в той час, як ця телерадіокомпанія не має технічних можливостей для проведення прямих трансляцій.

Друкуємо заяву повністю:

«24 жовтня 2014 року  о 19.00 у трансляції ТРК “Рудана” в аналоговому мовленні відбулася фіксація незаконного включення прямої трансляції заходу, що проходив в цей час  у місті Кривий Ріг біля стадіону “Металург”. На концерті молодіжних гуртів відбувалися виступи кандидатів в народні депутати Верховної Ради України Миколи Колесника, Костянтина Караманіц та інших в рамках перевиборчої агітації. Жодних угод на трансляцію таких агітаційних матеріалів ТРК “Рудана” не укладала з жодним з кандидатів.  Додатково повідомляємо, що трансляція йде з використанням логотипа “Рудани” , оформленням каналу “Україна єдина”, традиційним годинником і показником температури з різницею в один градус порівняно  з трансляцією нашого каналу в цифровому форматі. Вважаємо за необхідне зазначити, що телерадіокомпанія “Рудана” не має технічного ресурсу для проведення прямих трансляцій будь-яких заходів.

Відеофіксацію порушення чинного законодавства у сфері телебачення і радіомовлення та законодавства про вибори проведено.

Просимо терміново втрутитися у ситуацію і вжити заходів щодо припинення  незаконної  трансляції будь-яких матеріалів в ефірі і під логотипом ТРК “Рудана”.

Директор КП ТРК «Рудана»                                                                 І.Ф.Некрасова

Головний редактор телебачення                                                          І.І.Зінченко

Керівник рекламного відділу                                                               М.О.Гере»

 

«Телекритика» звернулася за коментарем генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка, який пообіцяв вияснити ситуацію.

Нагадаємо, що телеканал «Рудана» зникав з ефіру вдень 3 жовтня. У Концерні РРТ пояснили це проблемами з передавачем на телевежі. Станом на 13.00 9 жовтня в місті Кривому Розі Дніпропетровської області ефірне мовлення комунальної ТРК «Рудана» було відновлено.

О 21.20 зателефонувала директор «Рудани» Ірина Некрасова і повідомила, що канал відновив аналогове мовлення.

Чумак Вікторія, «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *