У Вінниці невідомі напали на журналістів під час прес-конференції екс-регіонала

20 жовтня у Вінниці група невідомих осіб напала на місцевих журналістів під час проведення прес-конференції кандидата у депутати, екс-члена фракції Партії регіонів Віктора Жеребнюка. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на Вінниця Daily.

Невідомі з плакатами та закликами люстрації прибічників Партії регіонів увірвались до приміщення Вінницького прес-клубу, де на той час проходила прес-конференція. Коли керівник прес-клубу Наталя Болховська намагалась попередити зрив заходу їй почали заламувати руки та штовхати, потім агресивні молодики почали кидати яйця та вносити вінки та гроб. Журналістів, які намагались захистити Болховську, молодики також почали штовхати й намагались побитии.

Серед людей, які зірвали прес-конференцію, була помічена прес-секретар вінницького обласного осередку партії «Батьківщина» Марина Карабай. Януарій Шостак приніс на захід вінок з гробом, агресивно поводив себе та обзивав усіх «продажними журналістами».

Як зауважує видання, Жеребнюка ніхто з нападників на журналістів не чіпав, хоча він вийшов із зали й пройшов на вихід через цей натовп.

Міліція приїхала через 20 хвилин та склала протокол. За фактом нападу на журналістів розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження). Про це повідомляється на сайті УМВС України у Вінницькій області.

Як повідомили в міліції, наразі проводиться розслідування за заявами керівника прес-клубу Наталії Болховської та редактору сайту Вінниця Daily Юрія Басюка про перешкоджання їхній професійній діяльності.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *