13 жовтня стартують «Національні дебати» на Першому національному

Дебати йтимуть два тижні.  З 13-го жовтня глядачі побачать 4 випуски дебатів з понеділка по четвер, з 20-го жовтня – три випуски з вівторка по четвер. Програма виходитиме о 21:15. Про це повідомив гендиректор НТКУ Зураб Аласанія на прес-конференції з приводу запуску дебатів.

До і після «Національних дебатів» у студії працюватиме майданчик Campus talk, про діяльність якого докладно розповів Тарас Петрів. За 10 хвилин до дебатів на Campus talk буде інтерв’ю з двома провідними експертами. Після ефіру на Campus talk студенти, експерти та журналісти зможуть поставити додаткові запитання до кандидатів. Це транслюватиметься онлайн.

Зураб Аласанія запевнив, що в ефірі дебатів не буде агітації: “Наші політики звикли до того, що вони платять і замовляють музику, тож верзуть, що завгодно. А наш проект – безкоштовний, тож ми з ними панькатися не будемо. Будуть ті запитання, які будуть, учасники можуть бути незадоволені ними, але це вже їхні справи. Відсутність агітації – основна відмінність “Національних дебатів” на Першому. І ми, ведучі, будемо тримати їх в певних рамках».

Співведуча «Національних дебатів» Мирослава Гонгадзе зазначила: «Це не повинно бути шоу, бо суть і завдання таких дебатів – показати думки й позиції програми кандидатів. А не те, як вони мають красномовно говорити. На жаль, вибори в Україні відбуваються за старим законодавством, ми не бачимо відкритих списків. І це велика проблема, якщо ми говоримо, що будуємо нову країну».

Спочатку планувалося, що участь у дебатах братимуть дві людини – лідер та інший представник партії. «Але через те, що ми максимально стиснули формат, то кожна політична сила буде представлена однією особою, яку визначить сама», – пояснив Зураб Аласанія.

Як вже писали «Вибори та ЗМІ», дебати вестимуться двома мовами, а онлайн-трансляцію можна буде дивитись кримськотатарською та англійською.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Это была пресс-конференция? Из сотрудников ут1, согнанных Аласанией и прядко?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *