Мустафа Найєм, Сергій Лещенко та Світлана Заліщук йдуть в народні депутати

Журналісти Мустафа Найєм та Сергій Лещенко офіційно підтвердили своє висування у нардепи на парламентських виборах у складі «Блоку Петра Порошенка». Окрім того свою участь у виборчій кампанії від «Блоку Порошенка» підтвердила координатор руху «ЧЕСНО» Світлана Заліщук. Про це журналісти повідомили перед початком з’їзду партії 14 вересня, пише «Українська правда».

Зокрема, Мустафа Найєм зауважив, що не займатиметься журналістикою до  тих пір, поки займатиметься політичною діяльністю. «Думаю, що найбільшим злочином проти журналістики буде продовжувати працювати в журналістиці і бути в політиці. Тому для мене цей шлях (журналістика) закритий, поки я залучений до політичної діяльності», – зазначив він.

Крім того, за його словами, він не хоче таким чином дискредитувати своїх колег-журналістів, з якими він працював раніше і яких «дуже поважає». «Очікую, що ті люди, які залишилися у професії, будуть нашими найбільшими помічниками, в тому сенсі що вони будуть нас найбільше критикувати і не дозволять нам скочуватися в бік», – додав Найєм.

У свою чергу Сергій Лещенко зазначив, що на даний момент ще не ухвалив рішення щодо припинення журналістської діяльності. За його словами, це станеться після того, як він обговорить це питання з  головним редактором свого видання. Разом з тим, за словами журналістів, на момент проведення з’їзду вони не знали свої номери у списку партії.

«Для мене депутатство не є квитком в один кінець. Якщо політичний процес партії, до якої ми зараз приєднуємося, буде суперечити здоровому глузду, принципам демократії і нас примушуватимуть голосувати якісь такі (недемократичні) пропозиції, ми просто не будемо цього робити. Думаю, що це розуміють ті, хто нас беруть (у список)», – зазначив Лещенко.

Раніше про свою згоду балотуватися у народні депутати заявили наступні журналісти, громадські активісти, власники ЗМІ: Тетяна Чорновол, Вікторія Сюмар, Ірина Фриз, Ольга Червакова, Вадим Денисенко, Віталій Чепінога, Ганна Гопко, Єгор Соболєв, Ігор Луценко, Олена Білозерська, Наталя Соколенко.

 Чумак Вікторія, «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *