10 вересня – вебінар «Правовий статус ЗМІ під час парламентської виборчої кампанії 2014»

10 вересня 2014 року о 14 годині відбудеться вебінар вебінар «Правовий статус ЗМІ під час парламентської виборчої кампанії 2014», який проводить Інститут розвитку регіональної преси. Про це йдеться на сайті Інституту розвитку регіональної преси.

Доповідач – медіаюрист, медіатренер Олександр Бурмагін.
Журналісти матимуть змогу почути відповіді на запитання: яким законодавством слід керуватись ЗМІ та журналістам під час висвітлення виборів до Верховної Ради України, які права та обов’язки журналіста під час виборчих перегонів, розмежування агітації і інформації під час поширення матеріалів про перебіг виборчої кампанії.

Участь у вебінарі безкоштовна. Для участі у вебінарі необхідно: мати комп’ютер (ноутбук) з якісним інтернетом, колонки (навушники).
Реєстрація: для участі у вебінарі необхідно заповнити онлайн-анкету до 10 вересня 2014 року (до 12.00 години). Усім зареєстрованим учасникам 10 вересня буде надіслане гіперпосилання на вікно вебінару.

Довідка:

Олександр Бурмагін,  медіа-юрист,  медіа-тренер,  ГО «Інститут розвитку регіональної преси».

Має значний досвід тренерської роботи з питань доступу до інформації, захисту ЗМІ від позовів про дифамацію. З січня 2007 року, ставши сертифікованим Програмою правового захисту та освіти ЗМІ IREX U-Media тренером з питань, пов’язаних зі свободою вираження поглядів, провів понад 120 семінарів і тренінгів. Раніше: у 2001-2006 рр. – юрисконсульт незалежного тижневика у Херсонській області «Вгору» (2003 – 2006 рр. – редактор цього видання); також у 2003-2006 рр. – регіональний юрист в Херсонській та Миколаївській областях Програми правового захисту та освіти ЗМІ IREX U-Media; у 2006-2009 рр. – юрист Асоціації медіаюристів (м. Київ).

З 2009 року спільно з юристами Людмилою Панкратовою та Людмилою Опришко у рамках діяльності ІРРП надає правову допомогу журналістам, консультації, проводить допублікаційні експертизи, представляє інтереси медіа у судах України та Європейському суді з прав людини; є співавтором семи методичних видань для журналістів.

Успішно провів, зокрема, справу за позовом консорціуму ЄДАПС до журналу «Бізнес» та інших про стягнення 46 млн гривень моральної шкоди, справу за позовом до газети «Коммерсант» про спростування інформації щодо причетності заступника міністра транспорту до судна «Фаїна», за 5 позовами голови Апеляційного суду Херсонської області до трьох друкованих видань області про спростування недостовірної інформації та стягнення загалом 200 тисяч гривень моральної шкоди та інші.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *