У Миколаєві журналіста вигнали з дільниці через відеозйомку

25 травня у Миколаєві близько 21:00 члени виборчої комісії вигнали з ДВК журналіста газети «Де правда» Романа Бабчука, заявивши, що він не має права проводити фото та відеозйомку процесу підрахунку голосів виборців. Інцидент стався на виборчій дільниці, розташованій в головному корпусі Національного аграрного університету на вулиці Паризької комуни, 9. Про це повідомляє сайт ІМІ.

За словами Бабчука, члени комісії почали процес підрахунку не з невикористаних бюлетенів, а з тих, що вже проголосовані, через що деякі спостерігачі зробили їм зауваження. Журналіст почав знімати процес підрахунку після того, як члени комісії не відреагували на зауваження.

Побачивши, що Роман проводить відеозйомку, жінка, яка представилась міжнародним спостерігачем від Молдови та назвалась Олесею, почала лаятись на журналіста. Мовляв, він не має права знімати, тому що в нього немає акредитації. Роман пояснив їй, що закон дозволяє йому фіксувати на відео процес підрахунку, але спостерігач продовжила наполягати на тому, щоб він припинив зйомку, після чого почала погрожувати перервою процесу підрахунку.

До Олесі підключились і інші спостерігачі та члени комісії, які стали з’ясовувати, чи зареєстрований Бабчук в їхньому журналі, на що журналіст відповів, що він зареєструвався о 19:30 . Після цього члени комісії вирішили проголосувати за видалення журналіста з території дільниці. Через конфліктну ситуацію та наміри комісії голосувати за видалення, Бабчук вирішив сам залишити дільницю.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *