Понад 20 регіональних телеканалів транслюють сюжети з аналізом передвиборних програм кандидатів у Президенти

Напередодні позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року понад 20 регіональних телекомпаній розпочали трансляцію серії інформаційно-освітніх сюжетів з аналізом перевиборних програм. Проект створено Незалежною асоціацією телерадіомовників (НАМ) за підтримки Національного фонду США на підтримку демократії, повідомляє прес-центр НАМ.

«Сподіваємось, сюжети допоможуть телеглядачам зробити осмислений вибір та дадуть відповіді на питання: яким чином кандидати у президенти збираються вирішувати актуальні для населення питання?», – зазначила Катерина Мясникова, виконавчий директор НАМ.

У кожному сюжеті журналіст розповідає про зміст програм за допомогою коментарів незалежних експертів. Теми сюжетів визначено за результатами соціологічних досліджень, вони торкаються найбільш нагальних для українців проблем:

Боротьба з корупцією

Розвиток економіки, подолання кризових явищ

Армія, оборона

Охорона здоров’я

Забезпечення територіальної цілісності України. Крим

Соціальний захист населення (пенсійна реформа)

Сільське господарство

Правоохоронна система: міліція, суди

Житлово-комунальна сфера

Освіта

Децентралізація, місцеве самоврядування

Розвиток інфраструктури (дороги і мости)

Податкова система

Енергетика та енергетична незалежність

Мовна політика

Тривалість сюжетів – від 2-х до 5 хвилин. Передбачається вільна трансляція на регіональних телеканалах у новинах, спеціальних програмах, телемостах, а також на інтернет-ресурсах.

Запити для трансляції слід надсилати на адресу: pr@nam.com.ua, в темі вказати «Запит на сюжети» і зазначити регіон мовлення телеканалу. Асоціація надсилатиме сюжети тим телекомпаніям, які першими у своєму регіоні надішлють запити.

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *