США виділяють додаткові $1,25 млн на передвиборну підтримку медіа в Україні, зокрема на теледебати

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє додаткові $1,25 млн для медіапідтримки демократичної та збалансованої виборчої кампанії в Україні. Про це повідомили в Державному департаменті США, інформує «Укрінформ».

«USAID підтримує розвиток сильних і незалежних засобів масової інформації в Україні. Це додаткове фінансування допоможе захистити журналістів, одночасно просуваючи свободу преси та демократичне управління в Україні», – йдеться у повідомленні.

В агентстві уточнили, що гроші виділяються в межах програми U-MEDIA в Україні, проекту Internews та українських організацій-партнерів, спрямованих на підтримку українських ЗМІ в період підготовки до президентських виборів 25 травня.

Як повідомили в USAID, кошти виділяються на конкретні заходи. Зокрема, проводитимуться семінари з правових питань діяльності журналістів і ЗМІ, у тому числі на регіональному рівні. Надаватиметься допомога для організації громадських форумів та дискусій щодо конституційної реформи, виборчих процедур, а також перспектив та наслідків приєднання України до Європейського Союзу.

Крім того, надаватиметься цільова допомога Першому національному для здійснення трансляції дебатів між кандидатами в президенти. Проводитимуться також тренінги для журналістів щодо безпеки їхньої діяльності.

Нагадаємо, 9 травня в ефірі Першого національного розпочнеться телепроект «Національні дебати», якийпідготовлено Першим національним спільно з МГО «Інтерньюз-Україна», «Громадським телебаченням», фондом «Суспільність» та ГО «Центр UA».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *