Наталія Королевська відкликала позов проти соціологів

У відповідь на це соціологи планують подавати позов проти «України – Вперед!».

Про відкликання позову на брифінгу перед початком судового засідання заявила лідер партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська, повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу партії.

«Ми ухвалили рішення відкликати позов проти соціологів. Вибори завершилися, а після бійки кулаками не махають. Ми хочемо перегорнути сторінку та йти далі. Наш ворог – не соціологи, наш ворог – влада. Ми поділяємо позицію Юлії Тимошенко, сформульовану за кілька днів після дня голосування: “Вибори були сфальсифіковані від початку до кінця”», – зазначила Королевська.

У свою чергу, соціологи не відкидають можливості позиватися до Наталії Королевської. Про це у коментарі «Українській правді» повідомила представник соціологів у суді Валентина Теличенко.

«Представники партії Королевської сказали, що відкликають свій позов у зв’язку з втратою актуальності, що в принципі не означає, що вони зрозуміли свою неправоту», – сказала адвокат.

За її словами, правильність соціологічних досліджень підтвердило реальне голосування в Україні, і «дуже важливо було визнати це, відкликаючи позов до суду з боку позивача».

«Зважаючи на те, що до соціологів не надійшли вибачення з боку партії Королевської до соціологів, яких звинуватили у нечесності. Зважаючи на те, що партія спричинила матеріальні затрати відповідачів, то представники «Демініціатив» і КМІСу залишають за собою право звертатися з позовом до суду для спростування неправдивої інформації, поширеною партією “Україна-вперед”», – розповіла Теличенко.

Ірина Бекешкіна, директор фонду «Демократичні ініціативи», на своїй сторінці у Facebook написала: «У нас були цілком розумні умови – особисті вибачення Королевської і оплата наших витрат на процес. Нібито згоди було досягнуто. Замість цього – жодних вибачень від Королевської, з контексту виходить, що соціологів й надалі звинувачують у змові з владою. І – відмова від компенсації наших витрат. Чи можна з цими людьми взагалі про щось домовлятися??? Так що суди будуть продовжуватися, інакше кожний незадоволений соціологами піде цієї протоптаною стежкою судитися, а ми – далеко не олігархи».

Нагадуємо, що суд зобов’язав партію Королевської надати анкети соціологічних досліджень, які проводила їхня партія і які засвідчили високі рейтинг «України – Вперед!», але вони не виконали цього зобов’язання.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *