Королевська не змогла надати суду результати власних соціологічних опитувань

Господарський суд Київ відклав до 29 листопада розгляд позову партії «Україна – Вперед!» до фонду «Демократичні ініціативи» і КМІС, – пише «Українська правда».

Таке рішення суд ухвалив у п’ятницю у зв’язку з тим, що позивач не надав дані власних соціологічних досліджень, які підтверджують недостовірність оскаржуваних даних соцопитування.

Як повідомила директор фонду «Демініціативи» Ірина Бекешкіна «Українським новинам», про перенесення засідання клопотала партія Наталії Королівської «Україна – Вперед!», бо компанія, яка проводила дослідження для неї, перебуває за кордоном і позивач зараз не може надати матеріали соцдослідження.

Адвокат Валентина Теличенко, яка представляє інтереси Демініціатив, вважає, що 29 листопада суперечка «так чи інакше буде вирішена».

«Ми наполягаємо на тому, що результати соціологічних досліджень не можуть розглядатися судом на предмет достовірності чи недостовірності, оскільки це наукові висновки», – сказала вона журналістам, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Теличенко вважає, що партія Королевської вже не може виграти суд, оскільки достовірність оскаржуваних нею даних соцопитування підтверджені результатами виборів.

«Я думаю, позивач збирається затягнути час, сподіваючись на зменшення уваги з боку ЗМІ й громадськості», – зазначила адвокат.

Нагадуємо, що 11 жовтня партія «Україна – Вперед!»  подала позов про спростування й визнання недійсними передвиборних даних спільних соціологічних досліджень фонду «Демократичні ініціативи» і КМІСу. Відповідно до них її партія набирала 2,1% голосів виборців.

За результатами парламентських виборів 28 жовтня «Україна – Вперед!» отримала 1,58% голосів громадян. Проте, сама Наталія Королевська заявляла 30 жовтня, що за даними паралельного підрахунку голосів, який проводила її партія, «Україна – Вперед!» отримала 4,7% голосів.

 

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *