Міліція зафіксувала 147 повідомлень про незаконну агітацію в день виборів

Упродовж 28 жовтня 2012 року органи внутрішніх справ зареєстрували 584 повідомлення про порушення, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом. про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю МВС.

Найбільша кількість звернень – 115 – зафіксована в Києві, найменша – в Кіровоградській та Одеській областях (по 2).

Серед звернень про порушення, зареєстрованих правоохоронцями, найчастіше фігурували повідомлення про незаконну агітацію (147), підкуп виборців (68), порушення виборчого законодавства (34) та пошкодження бюлетенів для голосування (27).

За зібраними матеріалами працівниками органів внутрішніх справ було складено 17 адміністративних протоколів. З них 8 – за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму), 3 протоколи – за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та 6 адміністративних матеріалів – за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Міліцією порушено 1 кримінальну справу за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Крім того, по 2 звернення направлено для розгляду за належністю до прокуратури та до ОВК або ЦВК. За іншими повідомленнями проводяться перевірки.

За даними МВС, на 07:00 виборчі бюлетені вивезено з понад 12,6 тис. виборчих дільниць (всього їх – 33653) до 177 Окружних виборчих комісій. «Безпечне транспортування виборчої документації забезпечують працівники органів внутрішніх справ», – йдеться в повідомленні.

Фото – rostov-inside.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *