Медіаорганізації створили координаційний центр допомоги журналістам у день виборів

Центр працюватиме з 08.00 години 28 жовтня і до 12.00-ї 29 жовтня.

Асоціація медіа-юристів, Національна спілка журналістів України та Комісія з журналістської етики створили координаційний центр допомоги журналістам у день виборів. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

«Координаційний центр допомоги журналістам у день виборів 28 жовтня 2012 року забезпечить цілодобову підтримку. Мета центру: у день виборів сприяти вирішенню конфліктних ситуацій за участю журналістів, зокрема на виборчих дільницях», – йдеться у прес-релізі..

З 08.00 години 28 жовтня і до 12.00-ї 29 жовтня журналісти, члени виборчих комісій, офіційні спостерігачі зможуть отримати юридичні консультації, інформацію щодо підтвердження статусу журналіста, етичні рекомендації, а також поточну інформацію про зафіксовані порушення прав журналістів під час виборів. Центр буде надавати не лише консультаційну підтримку, а сприяти вирішенню конфліктної ситуації.

За ініціативи президента Асоціації медіа-юристів Тетяни Котюжинської, Міжвідомча робоча група з аналізу та стану додержання свободи слова звернулася до Центральної виборчої комісії з пропозицією визначити члена ЦВК, функції якого передбачатимуть забезпечення безперешкодної роботи журналістів у день виборів. Координаційний центр здійснюватиме комунікацію з цим членом ЦВК для оперативного отримання роз’яснень виборчими комісіями.

Звертатись до координаційного центру можна за телефоном: 044-234-23-57 або на електронну скриньку zahust@mediapravo.org.ua.

Фото – 7d.rv.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *