Дарія Чепак закликає максимально сприяти ЗМІ у висвітленні виборів

«Необхідно зробити все для того, щоб представники мас-медіа, які висвітлюють вибори Верховної Ради України, могли зробити це вільно та без перешкод», –  заявила прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарія Чепак.

Вона наголосила, що Міжвідомча робоча група, яка діє в рамках програми «Відкрита розмова», триматиме на контролі всі заяви щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів, які висвітлюють виборчий процес.

Крім того, Чепак закликала правоохоронців максимально сприяти роботі журналістів у день голосування, 28 жовтня. Також вона висловила сподівання, що правоохоронні органи докладуть зусиль для пришвидшення розгляду звернень представників ЗМІ щодо випадків перешкоджання їх професійній діяльності, «адже цього чекає як українське суспільство, так і міжнародні організації».

Нагадуємо, що 22 жовтня учасники «Відкритої розмови» звернулися до голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала з проханням визначити серед членів ЦВК координатора, який сприятиме оперативній роботі зі ЗМІ під час виборів.

Фото – facebook.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *