Члени Міжвідомчої групи просять ЦВК визначити координатора з оперативної роботи зі ЗМІ під час виборів

Така особа забезпечить більш оперативне реагування на можливі інциденти з журналістами.

Члени Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів вирішили звернутися до ЦВК з проханням визначити з поміж своїх членів координатора з оперативної роботи зі ЗМІ під час виборів до Верховної Ради. Про це йшлося на черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що відбулося 22 жовтня в Києві.

На необхідності такого координатора наголосила юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська. На її думку, така відповідальна особа сприятиме більш прозорому висвітленню виборів у ЗМІ та забезпечить більш оперативне реагування на можливі інциденти. «ЦВК має визначити на рівні комісії людину, яка, по-перше, зробить роз’яснення перед самим початком голосування, по-друге, сприятиме оперативній роботі журналістів під час виборів», – зазначила вона.

Відповідне звернення після голосування всіма постійними членами групи буде направлене до Центральної виборчої комісії.

Всебічну підтримку не лише журналістам, а й офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій пообіцяв голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович. Він повідомив, що при відомстві створено організаційно-моніторинговий центр «ЗМІ на виборах – 2012».

«Завдання центру – моніторинг не лише державних телерадіокомпаній, а й інших ЗМІ щодо фактів порушення установленого законом порядку проведення передвиборної агітації з використанням ЗМІ», – сказав пан Курдінович.

Фото надані прес-службою Адміністрації Президента України

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *