Опозиція має на 10% більше ефірного часу на телебаченні, ніж влада – Держкомтелерадіо

Держкомтелерадіо оприлюднило чергові результати моніторингу кількості політичної реклами та представлення у випусках теленовин і політичних ток-шоу опозиційних і провладних партій за 1-7 жовтня.

Відповідно до результатів дослідження, опозиційні сили розміщують на загальнонаціональних телеканалах у 1,24 рази більше  рекламних роликів, ніж провладні (13 год 50 хв 51 сек проти 11 год 11 хв 51 сек).

У теленовинах також переважає інформація про діяльність опозиційних сил. За хронометражем – в 1,4 рази (2 год 31 хв 33 сек проти 1 год 44 хв 04 сек), за кількістю сюжетів – в 2 рази (110 проти 56).

В ефірах політичних ток-шоу спікери опозиції мали у 2,52 рази більший за час, ніж провладні спікери (3 год 39 хв 30 сек проти 1 год 31 хв).

Про діяльність органів державної влади з’явилося 134 сюжети, загальним хронометражем –  3 год 57 хв 10 сек. Таким чином, навіть за умови додавання часу висвітлення діяльності органів державної влади до часу присутності провладних партій у ефірах, перевага присутності опозиційних партій складатиме  близько 10% (20 год 01 хв 54 сек проти 18 год 24 хв 05 сек).

Слід відзначити, що представники Держкомтелерадіо відносять до опозиційних сил Об’єднану опозицію, партії УДАР, «Україна – вперед!», «Свобода», «Наша Україна», Радикальна партія. Тоді як провладними вважаються Партія регіонів та Комуністична партія. Відповідно, коли у моніторингу йдеться про переважання опозиційних сил в телепросторі – на увазі мається сумарний час політичної реклами, згадувань у новинах та політичних ток-шоу 6 умовно опозиційних партій проти 2 умовно провладних.

Моніторинг теленовин здійснюється на каналах «Інтер», 1+1, ICTV, Новий канал, СТБ, ТРК «Україна», Перший національний, 5-й канал. Серед політичних ток-шоу моніторилися «Велика політика з Євгеном Кисельовим», «Позаочі», «Шустер Live», «Республіка з Ганною Безулик», «Свобода слова на ICTV», «Один на один».

 Фото – baikal-daily.ru

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *