На конкурс «Лови джинсу!» надіслали 91 публікацію з ознаками замовності

Інститут масової інформації підбив підсумки конкурсу «Лови джинсу» за вересень. Всього на конкурс надійшла 91 публікація від 13 учасників, – повідомляє ІМІ.

Надсилали «джинсу» з Донеччини, Кіровоградщини, Львівщини, Сумщини, Луганщини, Івано-Франківщини та Вінниччини. Найбільше матеріалів — зі Східної України, а саме – з видань Сєвєродонецька, Добропілля, Маріуполя та Донецька.

Переможцем конкурсу стала студентка Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Наталія Патрікєєва, яка зробила огляд районних газет Вінницької області – вона надіслала 7 публікацій з ознаками замовності. Наприклад, ідентичні інтерв’ю з промовистим заголовком «Для Вінниччини маю зробити ще більше» з головою Вінницької Облдержадміністрації і кандидатом в депутати Миколою Джигою були опубліковані без належного маркування відразу у трьох місцевих газетах «Томашпільський вісник», «Літинський вісник» та «Наше Придністров’я».

Друге місце посів Віталій Андрушко з Львівської області, який надіслав підбірку антиагітаційних публікацій про кандидата в депутати Тетяну Чорновіл в газеті «Наша Батьківщина» (11 публікацій).

На третьому місці — студент факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка Ігор Слотюк. Ігор надіслав 3 однакові публікації з тернопільських газет, присвячених кандидату в депутати Івану Чайківському. У двох газетах («Вільне життя» та «Нова тернопільська газета») ці матеріали були розміщені з позначкою «Політична реклама», а в третій («Свобода») ідентична публікація без жодних рекламних позначок.

Переможці отримують нагороду: перший приз – 250 грн., другий – 100 грн., третій – 50 грн.

Щоб взяти участь у конкурсі за жовтень, надсилайте скан чи фотокопії публікацій з регіональних, районних та місцевих газет, принт-скрін копії сторінок інтернет-видань та вирізки з газет разом із коротким описом, чому вважаєте цей матеріал «джинсою». Прохання чітко вказувати власне ім’я, прізвище та контактний телефон. Файли надсилати на olga@imi.org.ua, в темі листа вказати «Лови джинсу!» або ж на поштову адресу 02096 Київ, а/с 50.

Фото – takeinfo.net

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *