Партія регіонів фіксує усі порушення виборчого законодавства, окрім власних

На сайті Партії регіонів з’явився розділ «Ні порушенням виборчого законодавства!», в якому щоденно розміщують інформацію про порушення закону про вибори народних депутатів. Щоправда, жодне з порушень кандидатів від провладної партії там не згадується.

«За нашими кандидатами є кому стежити… Ми фіксуємо порушення з боку наших опонентів», – пояснив ситуацію депутат від Партії регіонів, представник партії в ЦВК Владислав Забарський, – пише «Українська правда» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

Наразі регіонали зафіксували 311 порушень закону про вибори своїми опонентами. Переважна більшість з них стосується порушення процедури ведення передвиборчої агітації –  відсутність на рекламній продукції необхідних вихідних даних, контрагітація проти Партії регіонів, підкуп виборців, розміщення агітаційних наметів без відповідних дозволів.

Жодних документальних підтверджень порушень, зокрема, фото або відео матеріалів, на сайті не викладають. Проте, фактично всюди зазначають, що «за фактом порушення подано заяву до правоохоронних органів».

«Найбільшим за своєю чисельністю є порушення порядку розміщення агітаційних наметів – намет розміщується в невстановленому місці, неузгодженому з органами місцевої влади. Нами виявлено таких порушень 84», – зазначив Забарський.

За його словами, масовий характер носить також порушення у вигляді поширення передвиборчої агітації, що містить недостовірні або наклепницькі дані – 55 випадків. Крім того, зафіксовано 64 випадки відсутності вихідних даних в агітаційних матеріалах.

«Є ще факти навмисного псування партійного майна, зокрема, білбордів. У нас зафіксовано шість таких випадків, коли білборди Партії регіонів закидалися фарбою… З цього приводу ми зверталися в правоохоронні органи», – пояснив він.

В цілому зафіксовано 33 порушення виборчого законодавства представниками партії УДАР, 121 порушення – «Батьківщини», 10 – «Свободи», 19 – представниками Компартії.

Забарський упевнений, що ці виявлені порушення, а також порушення, допущені регіоналами, не вплинуть на волевиявлення громадян і результати виборів.

«Незважаючи на те, що ці порушення фіксуються всіма учасниками і у всіх учасників процесу, вони жодним чином, я думаю, не вплинуть на результати виборів і навряд чи будуть мати якесь істотне значення для того, щоб загітувати за ту чи іншу політичну силу», – переконаний депутат.

Нагадуємо, що за результатами спостереження громадянської мережі «ОПОРА» Партія регіонів є найбільшим порушником передвиборчої кампанії – активісти організації лиш у серпні зафіксували 188 інциденти за участі регіоналів. На другому місці за кількістю порушень самовисуванці – 47 випадків, потім Комуністична партія – 6. Усі зафіксовані порушення відображаються на мапі порушень виборчого законодавства. Туди вносять лиш ті випадки, документальне підтвердження яких мають активісти організації.

Подібну мапу порушень ще у червні запустив проект «Майдан». Наразі на ній зафіксовано понад 600 порушень виборчого законодавства. Кожен може додати на сайт інформацію про порушення, свідком якого він став, але лиш у тому випадку, якщо надасть документальні докази факту порушення.

Фото – webmechta.com

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *