На «Газету по-українськи» подали до суду

Олексій Лелюк, кандидат в депутати від Партії регіонів, подав позов проти полтавської редакції «Газети по-українськи» за публікацію інтерв’ю з представником Комітету виборців України Віталієм Токовим, в якому той розповів, що Лелюк нібито роздавав своїм виборцям цукерки і борошно з Держрезерву України.

В редакції «Газети по-українськи» коментувати ситуацію і надати копію позовної заяви відмовилися. Ми надіслали офіційний запит кандидату в депутати з проханням надіслати текст позову. Відповідь ще не отримали.

«Кандидат має позитиватися і газети, і до поширювача інформації, тобто людини, яка дала інтерв’ю. В подібних випадках саме вона, а не засіб масової інформації, несе всю відповідальність і має, приміром, відшкодовувати моральні збитки, якщо того вимагає позивач і якщо суд таку вимогу вдовольнить. Від ЗМІ можна вимагати лиш опублікування за його рахунок спростування або надання друкованої площі кандидату для відповіді на звинувачення, що пролунали на його адресу», –  прокоментувала ситуацію Тетяна Котюжинська, юрист Спілки журналістів України.  

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *