Суд визнав протиправними дії газети Олександрійської міськради

Суд визнав протиправними дії газети Олександрійської міської ради «Вільне слово», яка розмістила агітаційні матеріали на підтримку кандидата в депутати Людмили Давиденко та негативні матеріали про її конкурентів, – повідомляють «Олександрійські новини»

Керівництво газети отримало попередження від суду – в разі повторного порушення ЗУ «Про вибори народних депутатів України» вихід видання може бути призупинено до завершення парламентських виборів.

Газета «Вільне слово» – комунальне підприємство, роботу якого постійно контролює управління інформатизації та інформаційно-аналітичної діяльності Олександрійської міськради. Це управління повністю підпорядковане першому заступнику  міського голови – Людмилі Давиденко, агітаційні матеріали про яку і стали головним аргументом для рішення суду.

ЦВК винесла Людмилі Давиденко попередження і визнала її дії такими, що не відповідають закону про вибори.

Нагадуємо, що напередодні суд визнав протиправними дії іншої місцевої газети «Олександрійський тиждень», керівництво якої відмовлялося публікувати агітаційні матеріали кандидата в депутати  Олега Панібратенка. Це порушує принцип рівного доступу кандидатів в депутати до ЗМІ, який закладено у ЗУ «Про вибори народних депутатів України».

Фото – vse1.com.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *