Кожен п’ятий матеріал в «Комсомольской правде» має ознаки джинси – ІМІ

Кожен п’ятий матеріал в «Комсомольской правде в Украине» за серпень є матеріалом з ознаками замовності. Про це свідчать чергові результати моніторингу «джинси», що проводить Інститут масової інформації.

Це видання серед загальнонаціональних видань вже вкотре є лідером з розміщення «джинси». Рівень замовних немаркованих матеріалів у серпні на шпальтах цієї газети сягнув 20%, у липні він становив 11%.

Видання не має певних політичних уподобань і розміщує замовні матеріали всіх ключових учасників виборчого процесу: Партії регіонів, Об’єднаної опозиції, КПУ, «Удару», «Україна вперед», «Української правиці».

Такої ж політики стосовно «джинси» дотримується і газета «Факты», на шпальтах якої у серпні 11% матеріалів мали ознаки замовності.

Натомість «Сегодня» більш вибіркова у розміщені замовних матеріалів. Переважна більшість політичної «джинси» у цій газеті стосувалася влади, віце-прем‘єр-міністра Сергія Тігіпка, Комуністичної партії України та депутатів, що балотуються по одномандатних округах від Партії регіонів.

В «Корреспонденте» та «Комментариях» було теж багато матеріалів, присвячених виборам, проте більшість з них були збалансованими. В «Українському тижні» політичні матеріали часто не збалансовані і однобічні, але ознак замовності не містять.

Джерело – ІМІ

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *