У ЗМІ поменшало джинси – КВУ

Про це йдеться у черговому звіті Комітету виборців України за результатами довгострокового спостереження за виборами народних депутатів України.  

Спостерігачі відзначають, що з офіційним початком виборчої кампанії суттєво зросла кількість належно маркованих агітаційних матерів у ЗМІ. Це призвело до зменшення кількості джинси. Хоча, за їхніми словами, розміщення прихованої політичної реклами у все ж залишається поширеним явищем у багатьох регіонах.

Наприклад,  у Чернівецькій області 17 серпня в трьох районних газетах «Рідний край» (Строжинецький р-н), «Карпати» (Путильський р-н), «Вижницькі обрії» (Вижницький р-н) надруковано ідентичні за змістом матеріали кандидата від Партії регіонів у виборчому окрузі № 202 Михайла Бауера під заголовком «Чому я знову йду на вибори?», проте лише у газеті «Рідний край»  ця публікація була розміщена у рубриці  «На правах політичної реклами».

Також у КВУ відзначають, що найактивніше у серпні агітували Об’єднана опозиція та Партія регіонів, найменш – партія «УДАР» та «Україна  – вперед!» (її рекламна активність знизилась у порівняно з попередніми місяцями). У деяких областях  фіксувались  сплески активності  маловпливових партій, наприклад Партії ветеранів Афганістану у Рівненській області, «Нашої України» –  у Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській областях, Радикальної партії Олега Ляшка  – у Хмельницькій та Львівській.

З повним варіантом звіту КВУ можна ознайомитися тут

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *