Національна радіокомпанія України закрила передачу Ольги Кобець «через агітацію»

Національна радіокомпанія України закрила передачу Ольги Кобець «На вірність України» «через агітацію». Про це повідомила радіоведуча Ольга Кобець.

«Програму «На вірність Україні» просто зняли з ефіру. І все. Без будь-яких попереджень. Аргументували свою позицію випискою з закону про статус народних депутатів, де сказано, де депутат не має права в ефірі програм агітувати за себе чи партію», – зазначила Кобець.

За її словами, з кулуарних розмов їй стало відомо, що програму зняли через те, що на передачі від 17 серпня 2012 року міністр закордонних справ 2007-2009 років Володимир Огризко «проводив агітацію» за Українську платформу «Собор», членом виборчого списку якої він є.
Ольга Кобець теж є членом виборчого списку УП «Собор», проте радіоведуча наголошує, що жодної агітації не було. Вона жодним чином не використовувала своє службове становище.

«Ми говорили про історію української дипломатії, про культуру сучасного українського політикуму, про культуру відносин між політиками, про культуру ведення передвиборної кампанії. І пан Володимир Огризко просто навів як приклад Українську платформу «Собор»», – розповідає Кобець і як доказ пропонує просто прослухати запис передачі

Пані Ольга вважає дану ситуацію утиском свободи слова.

Тарас Аврахов, генеральний директор Національної радіокомпанії України, в коментарі «Виборам та ЗМІ» повідомив, що програму «На вірність України» зняли з ефіру через зміну сітки мовлення до нового сезону. Більш розлогий коментар він пообіцяв дати в понеділок 3 вересня.

«З ефіру зникне не лише ця програма – до  нового сезону ми суттєво оновлюємо сітку мовлення. З політичними мотивами закриття програми не пов’язане», –  наголосив він.  

Передача «На вірність Україні» виходила майже десять років кожного тижня, о 17.15, тривалістю 35 хвилин. Число слухачів – шість мільйонів. Остання передача була з Олесем Шевченком з нагоди Дня Незалежності 24 серпня. «На вірність України» транслюється Національно радіокомпанією України по 3-му каналу («Радіо культура»).

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *