У Харкові під час обшуку міліція вилучила сервер видання «Главное»

У Харкові співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю під час обшуку в будівлі офісу банку «Базис» вилучили файловий сервер, що належить виданню «Главное», редакція якого також розміщена за адресою: вул. Сумська, 88. Про це повідомляє «Главное».

Як повідомив в.о. головного редактора тижневика Володимир Чистилін, на сервері зберігаються архіви випусків, а також матеріали для номерів, які тільки плануються до випуску.

«Я не розумію, що може зацікавити УБЕЗ (на сервері). В крайньому випадку – нехай оформлять підписку на нас», – сказав пан Чистилін.

Наразі IT-фахівці виїхали в УБЕЗ і спробують забрати сервер або хоча б матеріали випусків газети.

Не виключено, що наступний (35-й) номер «Главного» в цю суботу, 1 вересня, не вийде.

«Іншими словами, працівники харківського УБЕЗу порушили закон президента України Віктора Януковича про заборону будь-яких перевірок ЗМІ перед майбутніми виборами до Верховної Ради України», – пише видання.

Обшук у будівлі, в якій знаходяться редакція інтернет-сайту та газети «Главное», АТ «Інвестор» і одне з відділень банку «Базис», закінчився 27 серпня близько опівночі. Як повідомили редакції юристи, постанова на обшук має дату його проведення і для того, щоб «затриматися», співробітникам УБЕЗу потрібно було отримати іншу постанову.

Працівники УБЕЗ винесли з будівлі близько 14 комп’ютерів (у тому числі сервер «Главного») і 10 мішків з документацією. Обшуки в багатьох приміщеннях, за інформацією «Главного», проходили без присутності адвокатів та понятих, що було відображено в протоколах юристами АТ «Інвестор».

Уся конфіскована техніка та документація вантажилася в автомобілі, спеціально загнані у двір будівлі.«Більш того, як стверджують очевидці, самі співробітники, які проводили обшук, намагалися покинути будівлю достатньо незвичайними шляхами – через вікна, сусідні будівлі і двори, але практично скрізь їх готові були зустріти харківські журналісти», – пише видання.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *