У редакції харківського видання «Главное» черговий обшук (ОНОВЛЕНО)

До редакції інтернет-видання та газети «Главное», яка знаходиться в Харкові в одному приміщенні з АТ «Інвестор» та банком «Базис», прийшли з обшуками. Про це повідомляє «Главное».

За словами журналістів, які в той момент знаходилися в редакції, ніяких документів їм не показували, змусили відійти від комп’ютерів, погрожували, що якщо журналісти відключать комп’ютер, то його конфіскують. Після цього зажадали негайно вийти на вулицю.

Таким чином, деякий час сайт не оновлюватиметься.

Редакція нагадує, що це вже другий обшук у редакції «Главного» – перший пройшов 7 липня 2011 року, тимчасом як відповідно до постанови Верховної Ради будь-які перевірки ЗМІ на період виборчої кампанії заборонені.

В.о. голови правління АТ «Інвестор» Марина Єпішина повідомила, що сьогодні, 28 серпня, зранку вона була в Центральному офісі банку «Базис» на вул. Мар’яненка, де в цей час були присутні акціонери фінустанови і представники Національного банку України.Там було повідомлено, що банк «Базис» ліквідовано із сьогоднішнього дня.

Будівля, у якій розміщене «Главное», належить банку «Базис», частину приміщень орендує АТ «Інвестор», Дослідницький центр медіатехнологій, який є засновником газети та інтернет-видання «Главное», тому журналісти припускають, що навіть, якщо виходити з того, що обшук проводиться в банку, то до редакції це не повинно мати жодного відношення.

Як повідомили адвокату, який представляє інтереси АТ «Інвестор» Олегу Атіскову, порушено кримінальну справу стосовно якихось посадовців банку «Базис» (не конкретизується).

Станом на 13:00 у будівлю адвокатів не пускають, пустили лише в.о. голови правління АТ «Інвестор» Марину Єпішину і директора Дослідницького центру медіатехнологій Володимира Чапая.

За інформацією, яку отримали журналісти «Главного» з будівлі, обшуки проводяться на всіх поверхах, відповідно, слід вважати, що обшук у журналістів проводиться за їхньої відсутність, оскільки їх попередньо вигнали на вулицю.

У цьому ж будинку знаходиться громадська приймальня депутата Харківської обласної ради (фракція «Батьківщина»), кандидата в народні депутати Арсена Авакова, власника АТ «Інвестор», банку «Базис» і «Главного», проти якого порушено кримінальну справу і який перебуває в Італії.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *