Суд оштрафував журналіста за критику провладного кандидата в ефірі ТВі

28 серпня Броварський міськрайонний суд розглянув позов кандидата в народні депутати Сергія Федоренка проти громадського активіста і позаштатного кореспондента броварської газети «Громадський захист Київщини» Андрія Качора і виніс рішення на користь кандидата.

Суд визнав пана Качора винним у здійсненні дрібного хуліганства і присудив штраф розміром 102 гривні. Цю інформацію «Телекритиці» повідомила журналіст інтернет-видання «Маєш право знати» Аліна Д’яченко.

Андрій Качор оскаржуватиме це рішення, оскільки переконаний, що не здійснював правопорушення, повідомила пані Д’яченко. Андрій Качор дав коментар телеканалу ТВі, у якому звинуватив Сергія Федоренка в зловживаннях (що він заробляє та піариться на відремонтованих державою басейнах), після чого стосовно нього було порушено справу.

За словами пана Качора, Сергій Федоренко є власником ПП «Феско», яке контролює басейн «Схід», що відремонтований за державні кошти та формально належить школі, однак його відвідують високопосадовці, зокрема, прем’єр-міністр Микола Азаров, пише «Тиждень.ua». При цьому всі комунальні послуги оплачує держава, а прибуток іде на приватні рахунки.

Крім того, дружина кандидата Тетяна Федоренко є директором іншого басейну «Купава», на ремонт якого з держбюджету виділили 22,5 мільйона гривень.

Сам Сергій Федоренко відмовився спілкуватися на цю тему з журналістами і громадськістю, які прийшли брати в нього коментар, і зачинився у своєму кабінеті. Після цього на місце зйомки виїхали кілька груп правоохоронців та представників Державної служби охорони, які намагалися незаконно затримати Андрія Качора. Лише під тиском преси та громадськості силовики відступили.

Після виходу в ефір 20 серпня програми на ТВі, 24 серпня Андрію Качору вручили протокол та запрошення на судове засідання, інкримінуючи йому порушення ст. 173 адміністративного кодексу (хуліганство).

За версією правоохоронців, під час зйомки сюжету Андрій Качор «незаконно проник в кабінет Федоренка, нанісши при цьому майнову шкоду в розмірі 150 гривень». У той же час відеоматеріали, відзняті журналістами ТВі, спростовують версію броварської міліції.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *