Редактор комунальної газети «Жашківщина»: «Ми чотири роки воюємо з БЮТ»

Редактор районної газети «Жашківщина» Сергій Радзивіл, який є членом Партії регіонів, у коментарі «Виборам та ЗМІ» підтвердив, що його видання відмовилося публікувати агітаційний матеріал від Об’єднаної опозиції, і пояснив чому.

Нагадуємо, що кандидат-мажоритарник від Об’єднаної опозиції по Жашківському округу Анатолій Бондаренко заявив, що газета «Жашківщина» відмовилася публікувати вже оплачені агітаційні матеріали опозиції і гроші за них  не повернула. Він пообіцяв найближчим часом надати нашому виданню документи, які підтверджують факт здійснення оплати.

«Анатолій Бондаренко як кандидат в депутати не звертався до газети «Жашківщина» з приводу публікації агітаційних матеріалів. Звертався Жашківський районний виборчий штаб Об’єднаної опозиції з приводу публікації звернення «Україна проти Януковича». Їм я відмовив. Це було моє особисте рішення. Вважаю, якщо ми поважаємо себе і свою державу, то не маємо права подібними публікаціями принижувати президента, якого обрала більшість українців. Це звернення вони могли назвати Тимошенко проти Януковичаабо Яценюк проти Януковича”, але ж не можна писати, що проти нього увесь український народ. Це не відповідає дійсності. Я не хотів, аби подібна стаття з’являлася в моєму виданні навіть на комерційній основі»,  –  пояснив Сергій Радзивіл.

Також він зазначив, що за звернення «Україна проти Януковича» виборчий штаб Об’єднаної опозиції коштів редакції не переказував. Йдеться про інший випадок – штаб заплатив 130 гривень за розміщення оголошення про відкриття в районні громадської приймальні Об’єднаної опозиції, яке в результаті Сергій Радзивіл не дозволив надрукувати.

«Це прикрий інцидент, вина за який повністю лежить на мені. Редакція прийняла оплату, коли мене не було на робочому місці. Повернувшись, я дав розпорядження це оголошення не друкувати. Це моя особиста позиція, бо ми вже чотири роки  воюємо з БЮТ.  Ще 2006-го бютівська більшість в райраді незаконно переписала статут газети, вивела колектив з числа засновників газети. Ми подали на них до суду і лише в 2010-му році в апеляційному суді Києва довели свою правоту. Це був довгий процес, на який пішло багато сил і нервів. Крім того, за останні чотири роки в місцевій бютівській газеті вийшло було 12 публікацій, в яких редактора нашої газети очорнювали, принижували її честь і гідність в доволі грубій формі. З цього приводу ми з ними теж судилися». 

У публікації обидвох матеріалів Об’єднаній опозиції відмовили ще до офіційного старту виборчої кампанії, тож своєю відмовою видання не порушило ЗУ  «Про вибори народних депутатів України», в частині 9 ст. 71 якого сказано, що засіб масової інформації може відмовити у наданні ефірного часу чи друкованої площі партії або кандидату у депутати.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *