Дві журналістки звільнилися з телеканалу «МИГ» через небажання обслуговувати Партію регіонів

9 серпня журналісти КП «Южненська міська студія телебачення “МИГ”» (місто Южне, Одеська область) Ольга Годовенко та Ольга Комарова звільнилися з телеканалу через цензуру. Про це у своїй статті на «Телекритиці» написала Ольга Годовенко.

За її словами, вона та її колега Ольга Комарова 9 серпня написали заяви про звільнення, оскільки «представники засновника (телеканалу – ред.) “рекомендували” обслуговувати інтереси певної політичної сили».

«Спочатку нам “рекомендували” розміщувати в місцевих новинах матеріали про діяльність очільників держави та області. Згодом – аби в кожному випуску були сюжети, присвячені “роботі” представників тієї ж політичної партії. Формат “позитивний”, зміст “направлений”. Незгодні з такою “політикою” мали обрати “свій шлях”», – написала Годовенко.

У заяві журналістки вказали причину звільнення: «через неможливість здійснювати свою професійну діяльність згідно з нормами та стандартами журналістської етики».

Крім того, Годовенко стверджує, що керівника міста знали про ситуацію, що склалася на телебаченні. «Я особисто просила захистити прагнення журналістів працювати згідно з чинним законодавством. Натомість вони зробили все, аби мене позбутися», – зазначила журналістка.

Фото – dlatebe.livejournal.com

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *