Партія регіонів подала до суду на молодіжний портал «Гречка»

Кіровоградська обласна організація Партії регіонів вимагає спростувати інформацію про використання нею адмінресурсу, яку опублікував молодіжний портал «Гречка». Про це йдеться у відкритій заяві головного редактора онлайн-журналу Валерія Лебедя.

«6 серпня на домашню адресу дизайнера надійшла ухвала Господарського суду Кіровоградської області про порушення провадження у справі № 5013/1091/12 за позовом обласної організації Партії регіонів про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації. Основний меседж документу – вимога спростувати на сторінках Гречки”», – зазначається у заяві.

У редакції не розуміють, чому позиваються саме до дизайнера.

Колектив онлайн-журналу «Гречка» розцінює цей позов як грубий тиск на незалежні видання та наступ на свободу слова. «Ми переконані, що це ніщо інше, як спроба залякати журналістів, впровадити цензуру, перешкодити виконанню професійних обов’язків.

Портал “Гречка” є незалежним ресурсом, який  у своїй роботі використовує лише достовірну інформацію та перевірені факти. Тому ми не приймаємо жодних закидів і не братимемо участі в ігрищах, запропонованих Партією регіонів. Інакше невдовзі нам та іншим виданням України доведеться спростовувати інформацію про те, що в Україні державна мова  – українська, а Тарас Шевченко  – великий поет», – йдеться у заяві «Гречки».

Редакція звертається до всіх українців, колег, активістів громадських рухів та політичних партії з проханням їх підтримати.

Розгляд справи призначено на 21 серпня 2012 року.

Керівник юридичного відділу Кіровоградської обласної організації Партії регіонів Віталій Юрах не вважає тиском і наступом на свободу слова позов до суду. «Кожен має право через суд вимагати спростування інформації, якщо вона недостовірна. Вважати це тиском, а тим більше наступом на свободу слова – принаймні дивно. Відбувається ніщо інше, як підміна понять. Кіровоградська обласна організація Партії регіонів просить суд зобов’язати відповідача спростувати недостовірну інформацію і не більше. Позовом не передбачено жодних матеріальних відшкодувань. Утім, якщо цей сайт переконаний у своїй правоті, то нехай доводить це під час судових засідань», – сказав він у коментарі «Телекритиці».

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *