Манжосов вважає заяву ТРК «Нова Одеса» провокацією

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов вважає заяву телекомпанії «Нова Одеса» щодо тиску з боку регулятора провокацією. Про це він сказав у коментарі «Телекритиці».

Пан Манжосов стверджує, що жодного рішення віддати ефір телекомпанії Одеській ОДТРК Нацрада не приймала.

«Якщо не має ніякого рішення Національної ради та жодного документу за підписом працівників Нацради (якщо вони є, то нехай «Нова Одеса» їх покаже), то кажу, що це провокація. Ми розуміємо, що почалась активна фаза передвиборчої компанії», – зазначив він.

Як вже повідомляла «Телекритика», учора, 8 серпня, керівництво «Нової Одеси» заявило, що отримало лист від Одеської ОДТРК з пропозицією надати ефірний час з 19.00 до 22.00 для трансляції передвиборних матеріалів, підготовлених за кошти державного бюджету. «Нова Одеса» і Одеська ОДТРК мовлять на 38 ТВК в Одесі. При цьому за «Новою Одесою» закріплений вечірній час, а за ОДТРК денний. «Нова Однеса» вважає цю пропозицію неприйнятною. При цьому працівники телекомпанії зазначили у своєму відкритому листі до журналістської спільноти, що представник Нацради в Одесі Олександр Салабай начебто заявив, що у Національній раді вже прийняте рішення, яке буде оголошене на засіданні 15 серпня, підтримати ОДТРК і зупинити мовлення «Нової Одеси».

Пан Манжосов зазначив, що так, Нацрада під час попередніх виборів приймала рішення щодо надання часу в прайм-таймі для передвиборної агітації ОДТРК. Однак, за його словами, вони приймались у разі наявності згоди на такі зміни обох телекомпаній, які мовлять на одній частоті.

«Якщо є узгоджена сітка мовлення і телекомпанії звертаються з тим, щоб на якійсь час мовити за нею, то Нацрада такі рішення приймала. І зараз вони можуть бути прийняті тільки за наявності узгодженої сітки мовлення. Не може бути й мови, щоб ми прийняли таке рішення за одним листом державної телекомпанії. Це нонсенс, абсурд», – сказав Володимир Манжосов.

Нагадаємо, у 2009 році Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяви кількох обласних телерадіокомпаній, у тому числі і Одеської ОДТРК, щодо тимчасового надання їм прайм-тайму для проведення передвиборної агітації. Тоді з 19 по 22 годину на телекомпаніях виходила передвиборна агітація кандидатів у президенти за кошти державного бюджету.

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *