Партія регіонів заплатила НТКУ 1,5 млн грн за трансляцію з’їзду

Трансляція з’їзду Партії регіонів на Першому національному відбувалась на комерційній основі і коштувала близько 1,5 млн гривень. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа.

Трансляція здійснювалась у межах договору, який був укладений до початку передвиборної кампанії, і на основі заявки, яка була подана завчасно ще до формування сітки каналу, повідомив пан Бенкендорф.

«Ця трансляція не належить до категорії передвиборної реклами. У результаті Національна телекомпанія України отримала близько 1,5 млн грн, які будуть використані на потреби каналу, на виробництво телепрограм, оплату комунальних послуг і т. д.», – сказав пан Бенкендорф. Він також додав, що «влада не вимагає якихось преференцій і особливого підходу, а діє на основі рівності і суворого дотримання законодавчих і фінансових норм».

Перший національний, за словами пана Бенкендорфа, покаже і з’їзд об’єднаної опозиції: «Варто зазначити, що сьогодні (31 липня. – ред.) о 18:15 на Першому національному на рівних умовах буде показано з’їзд об’єднаної опозиції (який відбувся 30 липня о 8-й ранку – ред.)».

На запитання, на якій підставі у неділю, 29 липня, відбувалася трансляція рекламного фільму політсили Наталії Королевської, Єгор Бенкендорф відповів: «Трансляція міні-фільму політсили Королевської відбувалася в рамках спільного рекламного договору, за яким в ефір виходять як короткі ролики, так і ролики більшого формату. Фільм виходив у рекламному блоці, який відбивається відповідними заставками».

У неділю, 29 липня, Перший національний транслював фільм про Наталю Королевську, а у понеділок, 30 липня, канал показав міні-фільм, присвячений Компартії.

Вартість однієї секунди політреклами на каналі з 11:00 до 17:00 становить 65,94 грн, із 17:00 до 19:00 одна секунда ефіру коштує 128,32 грн.

«Телекритика»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *