Замість документального фільму донеччанам показали стрічку про Королевську

19 липня та 20 липня у вечірньому ефірі Першого муніципального телеканала Донецька показали документальний фільм “Парламентские выборы в Украине-2012”. Стрічка складається з чотирьох частин, в кожній з яких політологи дають оцінку ключовим політичним партіям, що братимуть участь у цьогорічних виборах до парламенту.

Лунають тези про провали і досягнення Об’єднаної опозиції, Партії регіонів, Комуністичної партії і партії “Удар”. А ось партію Наталії Королевської “Україна – Вперед!” четверо політологів в один голос хвалять. Жодного зауваження до неї нема, – пише видання “Новости Донбасса”.

Подібний прийом – показати у позитивному світлі партію “Україна – Вперед!” на фоні критики інших політичних сил, вже не раз використовували у публікаціях в ЗМІ. Наприклад, у травні і червні в газеті “Комсомольская правда” вийшло сім матеріалів з ознаками замовності, інформаційним приводом для яких нібито було оприлюднення результатів соціологічних опитувань щодо підтримки українцями політичних партій. Більшість цих статей проілюстровані фотографіями Королевської, з інформації про високі рейтинги і успіхи її партії зазвичай починається матеріал – це виноситься якщо не в заголовок і підзаголовок, то точно в лід або перші абзаци тексту, самі ж статті побудовані за схемою “результати опитування – аналіз сильних і слабких сторін партій – перелік плюсів і досягнень партії “Україна – Вперед!”. Хоча в деяких з них просто обмежуються вихвалянням Королевської.

Цікаво й те, що у цих матеріалах про Королевську фігурують ті ж політологи, що і у фільмі “Парламентские выборы в Украине-2012” – Володимир ФесенкоКость БондаренкоВіталій Бала та Вадим Карасьов. І чути від них, так само, лиш схвальні оцінки партії “Україна – Веперед!”.

У стрічці вони так прокоментували шанси цієї політичної сили потрапити до Верховної Ради:

Володимир Фесенко: “У нее сложилось активное сотрудничество с малым и средним бизнесом, она пытается содействовать экономическим реформам, защищать права малого и среднего бизнеса… Это является свидетельством того, что она пытается избирателям предлагать новую политику. В Украине, даже не смотря на экономический кризис, все таки расширился средний класс. Новые политические силы делают ставки на молодежь и на средний класс”.

Кость Бондаренко: “Наталья Королевская ориентирована сегодня на малый и средний бизнес, который достаточно слабо приходит на выборы и результат Королевской будет зависеть напрямую от мобилизационных возможностей от того как она сможет убедить своих сторонников прийти и проголосовать”.

Віталій Бала: “Ей надо идти в народ, она должна стать народником 21 столетия… Если она пойдет в народ как политик и наберет политиков из народа, то у нее будут шансы. Около 30 процентов населения не поддерживают ни партию власти, ни партии оппозиции. Они ищут новых политических лидеров”.

Вадим Карасьов: “За этими политическими силами может стоять большое будущее. Это новое поколение политиков без посткоммунистической ностальгии, без социального консерватизма, это про-европейские модерные политические силы с хорошими лидерами, которые могут обновить политический ландшафт в Украине, обновить политическую динамику в Украине и где то через пару лет стоять в первой линейки лидеров политики”.

До речі, у програмі телепередач фільм “Парламентские выборы в Украине-2012”  не значився. Проте, напередодні його прорекламували на першій сторінці тижневика “Донецкие новости” за 19-25 червня, на місці, де зазвичай розміщують комерційну рекламу.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *