Уповноважений представник Зеленського допоміг скасувати заборону на в’їзд актору Добронравову зі «Сватів» – «Схеми»

Російському актору Федору Добронравову скасували заборону на в’їзд в Україну. У цьому йому допоміг офіційний уповноважений представник кандидата у президенти Володимира Зеленського Сергій Кальченко. Про це повідомляє програми «Схеми: корупція в деталях».

Журналісти «Схем» виявили, що адвокат Сергій Кальченко, який від імені ТОВ «Кіноквартал» здійснював юридичний супровід у справі про оскарження постанови про заборону Добронравову на в’їзд, а також демонстрацію фільмів із його участю – це єдиний уповноважений представник Зеленського у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

Сам юрист працює у столичній фірмі Hillmont Partners. Підтвердження цьому можна знайти на сайті юридичної фірми.

26 березня суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів.

Суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну Добронравову. Як похідне від цього рішення, суд також визнав протиправним звернення СБУ до Міністерства культури про внесення Добронравова до «Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», а також скасував накази Мінкульту і Державного агентства України з питань кіно щодо заборони розповсюдження і демонстрування певних фільмів з участю Федора Добронравова, зазначають журналісти.

23 листопада 2017 року Служба безпеки України (СБУ) прийняла рішення про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки громадянину Росії, актору Федору Добронравову через антиукраїнські заяви та відвідування анексованого Криму.

24 листопада 2017 року художній керівник Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський на хвилі обговорення перспективи відкликання прокатного посвідчення на серіал записав відеозвернення. В ньому зокрема підкреслив, що «Свати» – український серіал, над яким, окрім Добронравова, який став персоною нон-грата в Україні, працювали ще тисяча інших людей, які не причетні до порушення російським актором закону. Також Зеленський закликав СБУ боротися зі злочинністю на українських вулицях, а не з серіалом, який об’єднує мільйони глядачів.

28 листопада 2017 року Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» – Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.
Після внесення актора серіалу «Свати» Федора Добронравова до «чорного списку» Міністерства культури Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) 29 листопада скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».
Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *