Поліція відкрила кримінальне провадження через ролик із Зеленським та вантажівкою

Поліція перевірить можливо наявність погрози життю та здоров’ю кандидата у президенти Володимира Зеленського через розповсюджений відеоролик, в якому Зеленського нібито збиває вантажівка. Про це 11 квітня повідомила Нацполіція.

«За результатами моніторингу соціальних мереж, Національною поліцією  виявлено факти розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів на посаду президента України нібито збиває вантажівка (відео з Зеленським з’явилося в ніч на 11 квітня –ред.)», – йдеться в повідомленні.

Також поліція відреагувала на офіційну заяву штабу Зеленського, у якій рекомендовано посилити охорону через ймовірну погрозу життю у згаданому відеоролику.

За цим фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 346 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча.

Наразі триває перевірка, в рамках якої поліція з’ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, – з метою його видалення.

«Детектор медіа» звернувся по коментар з приводу поширеного у мережі відеоролика до речника виборчого штабу Петра Порошенка Олега Медведєва та очікує на відповідь.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *