«Не може 45-мільйонна країна “купувати кота в мішку”» – Порошенко про дебати

У дебатах між кандидатами в президенти важливою є не форма їх проведення, а те, що це ключовий елемент демократії, який дозволяє громадянам поставити питання кандидатам та дізнатися важливі аспекти керування державою, про це заявив президент України та кандидат у президенти Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV 8 квітня.

У відповідь на запитання шеф-редакторки «Детектор медіа» Наталії Лигачової, Петро Порошенко сказав: «Мені не цікаве спілкування щодо дебатів по формі. Я вважаю, що дебати – це ключовий елемент демократії. Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку» – голосувати за віртуальну людину, яку вона бачить лише по телебаченню, з фільмів. Ви маєте право поставити питання і на них отримати відповідь. Ви маєте право почути, а які позиції цього кандидата по ключовим аспектам існування держави: безпека, зовнішня політика, права і свободи громадян, економіка, боротьба з корупцією, боротьба з олігархами».

Петро Порошенко зауважив, що стадіон, на його думку, не найкраще місце проведення дебатів: «Бо це не шоу, це не вистава і це не спортивні змагання». Однак, він піде на дебати на НСК “Олімпійський”, щоб громадяни змогли отримати інформацію про кандидатів та їхні програми. «Насмілься, вийди і покажи… Щоб країна мала можливість свідомо обирати лідера на наступні п`ять років», – додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, 7 квітня кандидат у президенти та чинний президент України Петро Порошенко закликав іншого кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на НСК “Олімпійський” 14 квітня.

Пізніше Володимир Зеленський заявив, що прийде на дебати на НСК «Олімпійський» 19 квітня. А Петро Порошенко відповів, що чекатиме Зеленського і 14 квітня, і 19 квітня на “Олімпійському”.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *