Зеленський позбувся частки російського кінобізнесу на користь «кварталівця» – «Схеми»

Кандидат у президенти позбувся України Володимир Зеленський позбувся частки російського кінобізнесу на користь автора «Студії Квартал-95» Андрія Яковлєва. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми: корупція в деталях».

Згідно з даними з реєстру юридичних осіб Кіпру, у компанії Green Family LTD, яка володіє кінобізнесом «кварталівців» у Росії, змінилися засновники.

Володимир Зеленський був співзасновником компанії разом зі своїми партнерами по «Кварталу 95» (Андрієм Яковлєвим, Сергієм та Борисом Шефірами), а також соратником Ігоря Коломойського Тімуром Міндічем (через компанію Appex International LTD).

Зараз частки у Green Family LTD розподілені так: Андрій Яковлєв – 400 євро, Борис Шефір – 300 євро, Сергій Шефір – 300 євро, Appex International LTD Тімура Міндіча – 1000 євро.

Однак ще на початку року частки розподілялися інакше: Андрій Яковлєв – 100 євро, Борис Шефір – 300 євро, Сергій Шефір – 300 євро, Володимир Зеленський – 300 євро, Appex International LTD Тімура Міндіча – 1000 євро.

​Green Family LTD –​ засновниця російських компаній «​Грин филмс»​, «Вайсберг пикчерс»​ і «​Платинумфильм»​. Вони продовжують працювати в Москві.

Як підсумували журналісти «Схем», «кварталівці» не припинили вести бізнес у Росії, однак роблять це вже без свого лідера – Володимира Зеленського. В інтерв’ю Дмитру Гордону він заявляв, що виробництво кіно і телесеріалів його команда припинила ще у 2014 році.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *