Добродомов у 2018-2019 роках витратив на телерекламу більше 20 млн гривень – «Чесно»

До зняття своєї кандидатури з президентських перегонів на користь Анатолія Гриценка нардеп Дмитро Добродомов у 2018-2019 роках витратив на телерекламу кілька десятків мільйонів.

Про це повідомляє рух «Чесно».

Зазначається, що більшість видатків припала на 2018 рік, а не на період виборчої кампанії. При цьому партія Дмитра Добродомова «Громадський рух “Народний контроль”», як повідомляється, про ці витрати не звітувала, а сам політик не має на рекламу стільки власних грошей.

Офіційно у фінансових звітах партії «Народний контроль» видатки на всі види діяльності 2018 року становили лише 51,6 тис. гривень. При цьому телеканали у жовтні-грудні 2018 року транслювали привітання Добродомова з Днем захисника України. Тоді ж він оголосив, що балотуватиметься в президенти.

У грудні з’явилися нові рекламні ролики. В оодному з них, який, зокрема, транслював телеканал «Інтер», присутній той самий логотип, який використовує партія «Народний контроль». Його зареєстровано на громадську організацію «Народний контроль», співзасновником якої є Добродомов, а головою – член політради партії Андрій Мисик. Однак у фінансовому звіті партії видатків на рекламу немає взагалі.

Загалом у 2018 році п’ять національних телеканалів понад 700 разів транслювали  ролики за участю Добродомова. Комерційна вартість такої реклами, як зазначили у «Чесно», перевищує 17 млн гривень.

Рух «Чесно» звернувся до Дмитра Добродомова з письмовим проханням прокоментувати цю інформацію, проте відповідь наразі не отримав.

Грошові активи самого Добродомова 2017 року становили трохи більш ніж 1 млн грн і 13 тисяч євро.

У січні-лютому 2019 року телеканали транслювали ролики Добродомова лише 333 рази. Вартість такої кількості роликів, згідно з розцінками каналів, становить трохи більш ніж 5 млн гривень.

Нагадаємо, 7 березня стало відомо, що Дмитро Добродомов знімає свою кандидатуру на посаду президента на користь Анатолія Гриценка.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *