Невідомі представляються активістами «Опори» та випитують електоральні вподобання

Невідомі особи телефонують українцям, представляються як Громадянська мережа «Опора» та випитують електоральні вподобання, погрожуючи покаранням у разі порушення виборчого законодавства, пише «Опора» на своєму сайті.

12 березня протягом дня «Опора» отримувала інформацію від громадян щодо телефонних дзвінків від невідомих осіб, які намагалися дізнатися їхні електоральні настрої. Такі повідомлення надійшли від мешканців Полтавської, Харківської та Чернігівської областей.

«Звертаємо увагу, що Громадянська мережа “Опора” не проводила, не проводить та не планує проводити жодних телефонних обдзвонів громадян. Крім того, діяльність нашої організації спрямована на спостереження за виборчим процесом, аби він відбувався в межах чинного законодавства. Ми не проводимо жодних соціологічних опитувань щодо електоральних вподобань», пише «Опора».

Активісти «Опори» розцінюють такі дії як «свідому маніпуляцію та введення в оману громадян». Та закликають громадян звертатися до «Опори» в разі виникнення подібної ситуації.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *