Політсили Гриценка та Садового заявили про готовність об’єднатися до президентських та парламентських виборів

4 березня у прямому ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV представники демократичних сил кандидата у президенти Анатолія Гриценка, лідера партії «Самопоміч» Андрія Садового, а також Василя Гацька та Мустафи Найєма обговорили можливе обєднання на президентських та парламентських виборах України.

Анатолій Гриценко розповів, що веде переговори з іншими кандидатами у президенти про можливе обєднання та підтримання його кандидатури на президентських виборах 2019 року.

«Мене питають з ким ще я готовий обєднати зусилля, з ким потиснути руку, щоб ця перемога була більш впевненою. Називають прізвища: Ігоря Смешка, Дмитра Добродомова, Романа Безсмертного, Віктора Кривенка, Руслана Кошулинського та інших людей, які стоять твердо на проукраїнських позиціях. Поки ми не погодили, я не можу говорити про результат. Але ми проводимо консультації», – сказав Гриценко.

Також Анатолій Гриценко виразив сподівання, що Святослав Вакарчук «скаже своє слово».

2 березня партія «Сила людей» відкликала свого кандидата на президентських виборах Дмитра Гнапа, однак не підтримали жодного кандидата. Анатолій Гриценко у програмі «Свобода слова» сказав, що багато партійців з «Сили людей» на рівні регіональних структур «включилися у спільну роботу на перемогу».

1 березня лідер обєднання «Самопоміч» Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з президентських перегонів та підтримав Анатолія Гриценка як єдиного кандидата від демократичних сил на пост президента України. На брифінгу він заявив, що цього тижня планує підписати з Гриценком публічну угоду про «важливі принципи».

В ефірі телеканалу ICTV він розповів, що поки не проговорював жодних умов з Анатолієм Гриценком. «Ми домовилися у четвер провести спільну зустріч із журналістами, можливо, трохи більше розказати про наше бачення руху України», – уточнив Садовий.

Він також закликав лідерів громадської думки обєднатися.

Андрій Садовий та Анатолій Гриценко заявили, що планують формувати «стійку коаліцію» у парламенті. Зокрема, Садовий виразив готовність до обєднання з Василем Гацьком – партія «Демократичний альянс», партією «Громадянська позиція», «Сила людей», Мустафою Найємомгромадськополітичний рух «Дій з нами».

У свою чергу, Василь Гацько та Мустафа Найєм у програмі «Свобода слова» підтвердили намір об’єднатися зі згаданими вище політичними силами на парламентських виборах 2019 року.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *