Активісти запустили Telegram-бота для боротьби з підкупом виборців

4 березня активісти інформаційної кампанії «Твій голос» запустили Telegram-бота. Його основа функція – збирати інформацію про підкуп виборців та передавати отримані повідомлення у відповідні органи, йдеться у прес-релізі.

Бот «Твій голос» створений в рамках інформаційної кампанії #ДоброЧесніВибори. Крім повідомлень про порушення та спроби купівлі голосів, бот надасть користувачам інформацію про виборчий процес. Також у чат-боті зібрані анкети кандидатів у президенти.

«У нас є чітке розуміння, що месенджери – ключовий канал комунікації з молоддю. Саме тому ми запустили бот. Також це можливість повідомити анонімно про порушення закону та не боятися переслідувань. Зі свого боку, ми працюємо над забезпеченням партнерів проекту, які взяли на себе перевірку фактів та подання повідомлень у відповідні правоохоронні органи», – прокоментував один з учасників коаліції Олександр Санченко, ініціатор молодіжної інформаційної кампанії «Твій голос».

Телеграм бот презентувала всеукраїнська молодіжна коаліція проти незаконної передвиборної агітації. У кампанії беруть участь Українська Асоціація Студентів, представники студентського самоврядування, Громадський рух «ЧЕСНО», всеукраїнська молодіжна організація «Фундація регіональних ініціатив», юридична ініціатива «Тисни» bihus.info та молодіжна інформаційна кампанія «Твій голос».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *