Дмитро Гнап заявив, що не братиме участі у президентських виборах

1 березня Дмитро Гнап заявив, що слідом за Андрієм Садовим також знімає свою кандидатуру на президентських виборах, про це він повідомив у прямому ефірі на своїй Facebook-сторінці

«Раніше я обіцяв, що також зніму свою кандидатуру, якщо буде обраний єдиний кандидат від демократичних сил. Я підтверджую цю обіцянку й готовий теж знятися на користь Анатолія Гриценка», – заявив Дмитро Гнап.

Однак, остаточне рішення має прийняти політична партія «Сила людей», від якої висувався Дмитро Гнап.

Раніше 1 березня Андрія Садовий заявив, що не братиме участі у президентских виборах 2019 року на користь Анатолія Гриценка.

Народний депутат, член партії «Сила людей» Остап Єднак у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що питання підтримки єдиного кандидата від демократичних сил, партія вирішуватиме завтра, 2 березня 2019 року, на з’їзді в Дніпрі.

«Ми точно планували розглянути питання щодо коштів, які були витрачені на реєстрацію Дмитра Гнапа кандидатом в президенти. А крім цього й питання підтримки єдиного кандидата від демократичних сил. Якщо Дмитро Гнап зробив таку заяву, ми завтра подумаємо, яким чином діяти. Завтра чекайте заяву партії», – сказав Остап Єднак.

Нагадаємо, на початку лютого 2019 року стало відомо, що з 2015 року в екс-керівника проекту журналістських розслідувань «Слідство.Інфо», а тепер кандидата у президенти Дмитра Гнапа залишаються понад 9 тисяч євро, які належать команді проекту. Це кошти з премії «Вільна преса Східної Європи» в розмірі 15 тисяч євро, яку журналісти-розслідувачі «Слідства.Інфо» отримали у 2015 році та вирішили перерахувати на потреби армії.

7 лютого через скандал з премією «Слідства.Інфо» народні депутати з партії «Сила людей» закликали Гнапа відмовитися від кандидатства в президенти.

9 лютого Дмитро Гнап повідомив, що переказав гроші на рахунок «Слідства.Інфо». А 12 лютого у «Слідство.Інфо»підтвердили, що отримали 9100 євро від Гнапа.

Нагадаємо, у жовтні 2014 року «Слідства.Інфо» проводило розслідування діяльності Анатолія Гриценка, коли він був міністром оборони, і Дмитро Гнап особисто критикував Анатолія Гриценка.

Фото: Скріншот

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *