Бюджет «Батьківщини» наповнюється від імені підставних людей – «Схеми»

Частина громадян, які фігурують у звітах партії «Батьківщина» як її спонсори, заперечують, що робили внески на користь Юлії Тимошенко та заявляють, що, ймовірно, їхні дані було використано без їхнього відома, йдеться у розслідуванні «Схеми».

Різні люди вносили однакові суми, або одна людина робила внесок на рахунок «Батьківщини» декілька разів у банківських установах, які знаходяться в різних містах. Також гроші переводили цілі родини в один період часу.

Відповідно до звіту, у 2018 році на рахунки партії надійшло 157,7 мільйона гривень благодійних внесків. Майже всі вони – а це 144,6 мільйона – від фізичних осіб. З січня по травень партія не отримала жодного внеску, а з 22 травня синхронно сотні людей зробили свої пожертви.

Нагадаємо, що «Батьківщина» витратила 56 мільйонів на політичну рекламу за жовтень-грудень 2018. У «Батьківщині» зазначили, що у жовтні-грудні отримали значну кількість грошових внесків. Фізичні особи профінансували партію на 51 мільйон, юридичні – 6,7 мільйона гривень.

Фото: ZIK

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *