Ірина Бекешкіна: Фонд «Демократичні ініціативи» не робить «таємних» опитувань

Соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна заявила, що «Демініціативи» не проводили «масштабних закритих досліджень». Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Життя наповнене сюрпризами. От сьогодні дізналася, що, виявляється, “Демократичні ініціативи” разом з партнерами з Центру Разумкова і КМІС провели “масштабне закрите дослідження”. А я й не знала! І партнери не знали! Зате “Обозреватель” знає! І навіть “результатами” поділився. Ну, і що з цим робити? Боюся, таких “сюрпризів” до виборів буде багато. Однозначно: Фонд “Демократичні ініціативи” не робить ніяких “таємних” опитувань Все, що ми робимо – у нас на сайті. Все інше – нагла брехня», – написала пані Бекешкіна.

Шеф-редактор «Обозревателя» Орест Сохар у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що «Обозреватель» дуже ретельно ставиться до оприлюднення соціології.

«У редакційних матеріалах ми публікуємо дані лише відомих соціологічних фірм. У статусі пані Бекешкеної йшлося про блог (блог Миколи Коваля «Выборы в Украине: кто лидирует на самом деле. Тайные данные соцопросов» – РЕД.), а це окремий формат, значно вільніший з точки зору редакційних вимог. Додам, що автор запевняє в надійності свого джерела, але наше видання залюбки опублікує позицію Ірини Бекешкеної», – написав Орест Сохар.

Автор блогу Микола Коваль зокрема написав: «Ми бачимо рейтинги кандидатів в президенти України, але не бачимо реальної картини. Справа в тому, що деякі ключові показники соцопитувань замовчують. За нашими даними, найсвіжіші дані масштабного закритого дослідження, проведеного Центром Разумкова, КМІС і фондом “Демократичні ініціативи” показують, що базові рейтинги підтримки політиків збігаються».

Фото: «Укрінформ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *