КВУ: Фільм «Слуга народу 3» за законом вважається передвиборчою агітацією

Показ фільму «Слуга народу 3» під час виборчої кампанії має розглядатися як передвиборча агітація на користь кандидата у президенти Володимира Зеленського та має бути оплачений з виборчого фонду кандидата, вважає Комітет виборців України.

«Передвиборча агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост президента України», йдеться у частині 1 Статті 58 закону «Про вибори президента України».

Відповідно до закону, однією з форм передвиборчої агітації є «оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації відеофільмів».

Показ фільму «Слуга народу 3» – це діяльність, яка спонукає виборців голосувати за Володимира Зеленського, який грає роль головного героя у фільмі, вважає КВУ. «Слуга народу 3» зображає діяльність персонажа Зеленського, а його назва є такою ж, як назва політичної партії, від якої Зеленський бере участь у виборах президента України.

КВУ закликає Володимира Зеленського оплатити показ фільму «Слуга народу 3» на телеканалах, які його транслюватимуть, із виборчого фонду кандидата в президенти. В іншому випадку, це буде порушення закону «Про вибори президента України», згідно з яким фінансування передвиборної агітації поза виборчим фондом кандидата заборонено.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *