Шестеро кандидатів у президенти в ефірі підписали меморандум про чесні вибори

7 лютого кандидати на посаду президента України підписали меморандум про чесні вибори в ефірі ток-шоу «Право на владу», яке транслюється на телеканалі «1+1».

«Кандидати-опозіційники, ви можете на час виборів оголосити перемир’я як у джунглях, коли наступає зневоднення, не їсти одне одного? До нашої програми звернулися громадські організації, які закликали вас об’єднати зусилля для протидії фальсифікації виборів», – звернулася до присутніх кандидатів у президенти на ток-шоу ведуча Наталія Мосейчук.

Вона запитала, наскільки кандидати готові підтримати цей заклик та підписати меморандум ініціативи «За чесні вибори». Таким чином в ефірі каналу «1+1» відповідний документ підписали Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко, Андрій Садовий, Олександр Шевченко та Віктор Бондар. Володимир Зеленський у повідомленні ведучій заявив, що «приєднується до декларації “За чесні вибори”».

«Детектор Медіа» наводить повний текст меморандуму:

«Ми, кандидати у президенти України, 

усвідомлюючи, що основою демократичного суспільства є вільні демократичні вибори; розуміючи важливість забезпечити демократичний шлях розвитку України; об’єднуємо наші зусилля для протидії фальсифікації виборів та захисту вільного і чесного волевиявлення громадян України.

Сьогодні чесність і прозорість виборів знову знаходиться під загрозою. Численні факти свідчать про те, що влада готується до масштабної фальсифікації результатів виборів. 

Такі спроби фальсифікувати вибори знищують майбутнє наших дітей. Наслідками фальсифікації результатів виборів можуть створити хаос, втрата Україною суб’єктивності. Україна ризикує зійти з демократичного шляху розвитку та втратити європейський вектор інтеграції.

Ініціатива “За чесні вибори” покликана захистити право українців на чесні вибори і, як наслідок, захистити демократичний шлях розвитку України. 

Ми закликаємо інших кандидатів, політиків, суспільних лідерів, волонтерів, усіх активних громадян України приєднатися до ініціативи “За чесні вибори”.

Ми закликаємо також кожного громадянина України не дати втягнути себе у процес фальсифікації виборів, і повідомляти про усі факти і спроби фальсифікацій до координаційної ради, яка у найближчі дні буде створена нашими політичними силами.

Ми також звертаємось до наших міжнародних партнерів із закликом допомогти захистити вільний вибір українського народу. Ми разом повинні зробити усе, щоб під ногами фальсифікаторів “горіла земля” як в Україні, так і за її межами. Щоб кожен фальсифікатор, від найбільш високопоставленого до рядового виконавця, був названий публічно і був справедливо покараний за співучасть у злочині.

Всі спроби сфальсифікувати вибори в Україні завжди закінчувалися трагічно для тих, хто намагався це зробити. Це не вдасться нікому зробити і зараз. Україна – не Росія.

Ми домовляємося про координацію зусиль та спільні дії щодо захисту права громадян України на чесні вибори та демократичного шляху розвитку країни».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *