Зеленський у передвиборній програмі обіцяє перемогти корупцію і забезпечити всіх доступом до швидкого інтернету

Передвиборна програма художнього керівника студії «Квартал 95» оприлюднена Володимира Зеленського на сайті «Команди Зе!».

Всього в передвиборчій програмі дев’ять пунктів: «Народовладдя через референдум», «Людина – вища цінність!», «Справедливість і рівність усіх перед законом» та ін. Перш за все, кандидат обіцяє, що за один термін встигне змінити систему управління державою.

«Мій перший законопроект: «Про народовладдя». У ньому ми разом закріпимо механізм, за яким тільки Народ України буде формувати основні завдання для влади через референдуми та інші форми прямої демократії. В сучасній Україні це повинно відбуватися з максимальним використанням новітніх технологій», – йдеться у програмі.

Наступні пункти стосуються скорочення функцій держави, встановлення рівності всіх перед законом, рішення військового конфлікту на Донбасі, прозорості економіки і перемоги над корупцією. Зокрема у пункті «Безпека людини. Безпека країни» Зеленський зазначає: «Ми повинні вибороти мир для України. Перед гарантами Будапештського меморандуму і партнерами з ЄС ми ставитимемо питання підтримки України у прагненні завершити війну, повернути тимчасово окуповані території і змусити агресора відшкодувати завдані збитки. Здача національних інтересів і територій не може бути предметом жодних перемовин».

У пункті «Заможний громадянин – заможна держава» Зеленський обіцяє запровадити одноразову «нульову декларацію» для бізнесу. «Кожен бізнесмен за 5% зможе задекларувати та легалізувати свої доходи. Отримані кошти підуть на зменшення тарифного навантаження для малозабезпечених. Пройшовши «економічне чистилище», кожен отримає шанс у подальшому чесно вести бізнес у країні», – пише він у програмі. Крім того, серед задекларованих першочергових завдань розвитку економіки: детінізація економіки, свобода конкуренції, розвиток внутрішнього виробництва, довгострокове недороге кредитування. Також в якості президента обіцяє стати гарантом кожному великому інвестору, який прийде в Україну.

Окремі пункти присвячені молоді, охороні здоров’я та освіті, зокрема, введення інтернет-грамотності для всіх жителів України.

«Моє головне завдання – привести до влади порядних і патріотичних фахівців», – зазначає Зеленський.

Раніше Зеленський запропонував українцям написати йому передвиборну програму. Пропозиції до програми приймають до 29 січня.

Нагадаємо, Володимир Зеленський подав до Національного агентства з питань запобігання корупції електронну декларацію як кандидат на посаду Президента України. За даними декларації, за 2017 рік він загалом отримав 7,6 млн грн доходу.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *