Керівники Прямого каналу відмовилися коментувати «чорний піар» про Зеленського (ДОПОВНЕНО)

25 січня в ефірі Прямого каналу вийшов відеопроект (канал його представив як документальний фільм) «ЗЕлене світло для Коломойського» про коміка та потенційного кандидата у президенти Володимира Зеленського. У фільмі коротко розповідається про творчу діяльність Зеленського, його співпрацю з телеканалами «Інтер» та «1+1», роботу на російський медіаринок та зв’язки з олігархом Ігорем Коломойським.

«Зараз – науково-популярний фільм про одного з кандидатів у президенти», – анонсував фільм про Зеленського Матвій Ганапольський у своєму ток-шоу «Ехо України», яке йде в прямому ефірі Прямого. Також коротку рекламу фільму показали у перерві ток-шоу.

Пори те, що у фільмі розповідається, зокрема, про політичні технології, які використовує команда Зеленського для уваги потенційних виборців, автори документалки самі вдаються до маніпулятивних прийомів, які мають ознаки «чорного піару».

«У 2005 розпочинає співпрацю з “Інтером”, а з 2011 року стає генпродюсером каналу. За великим рахунком, це єдиний досвід керування великою компанією і навряд чи успішний, адже канал швидко втрачає лідерські позиції на ринку й вже за рік Зеленський йде з посади. Ті хто залишаються на каналі, кажуть, що саме він зруйнував власне виробництво Інтера», – каже голос за кадром.

Володимир Зеленський офіційно залишив посаду генерального продюсера телеканалу «Інтер» вдруге у вересні 2012 року та розпочав співпрацю з телеканалом «1+1». Сам Зеленський казав, що «за період його роботи телеканал “Інтер” не тільки зміцнив своє лідерство в цільовій аудиторії, але й став першим за всіма аудиторіями». За даними телевізійної панелі (дослідження телевізійної аудиторії), середній рейтинг і частка аудиторії каналу «Інтер» з 2011 по 2012 роки зросли.

Лейтмотивом у фільмі йдуть коментарі та реакції бійців батальйону «Айдар» щодо певних фраз, тверджень або заяв Володимира Зеленського, взятих з інтерв’ю, виступів, фільмів за його участі. Прямий канал також записав думку аналітиків і політичних та економічних експертів, однак особистої думки чи коментарів самого Зеленського не надав – використав лише змонтовані шматки відео з його цитатами, взяті з публічного доступу.

Також згадали про власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського, на якого дуже схожа, на думку авторів фільму, поведінка Зеленського, адже вважається, що саме він стоїть за спиною потенційного кандидата у президенти.

У фільмі задіяна Юлія Литвиненко – колишня ведуча Прямого каналу, яка нещодавно заявила про можливість балотуватися. На початку фільму вона сказала: «Змушена визнати: вони (політики. – ДМ) звикли уникати прямих відповідей, та час відповідати настає. Пропоную усім нам уважніше поставитися до політичних обіцянок кандидатів у президенти, щоб 31 березня зробити вибір на користь Україні». Ймовірно, Прямий канал готує фільми і про інших кандидатів, однак дізнатися про це в Прямого каналу не вдалося.

У кінці фільму стоїть копірайт: «Інформаційне агентство Новини України». Засновник інформаційного агентства – журналіст  Олег Дейнека. За джерелами «Детектор медіа», він має відношення до створення фільму.  Редакція звернулася за коментарем до Дейнеки, однак через сімейні обставини він не зміг надати відповідь.

«Детектор медіа» звернувся до генерального директора Прямого каналу Євгенії Захарової та генерального продюсера Олексія Семенова, щоб поставити їм низку запитань про створення й вихід цього документального фільму, однак пан Семенов відмовився від коментарів «Детектору медіа», а пані Захарова перервала телефонний дзвінок, після чого зв’язатися з нею не вдалося.

Раніше Прямий канал запустив багатосерійний мультфільм «Зашкварені» про кандидатів у президенти України, який має ознаки «чорного піару» (вийшли серії про Юлію Тимошенко та Володимира Зеленського). Керівники Прямого каналу досі не відповіли на прохання «Детектора медіа» прокоментувати випуск цього контенту.

Фото: скріншот з відео

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *