Нацполіція перевіряє законність білбордів Шевченка про пошук дружини – ЗМІ

shevchenko_billboard

На підставі звернення членкині Центральної виборчої комісії (ЦВК) Ірини Єфремової Національна поліція перевіряє, чи є законною агітація кандидата в президенти Ігоря Шевченка. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела. Копія листа Єфремової є в розпорядженні редакції.

Так, в листі повідомляється, що самовисуванець Ігор Шевченко начебто порушив ст. 37 Закону України про «Вибори президента України». Відповідно до закону, кандидат має право починати агітацію на другий день після реєстрації за умови створення виборчого фонду та відкриття відповідного рахунку, про що зобов’язаний повідомити НАЗК і ЦВК.

Ігор Шевченко був зареєстрований кандидатом у президенти України 4 січня. За інформацією LB.ua, 5 січня він уклав контракт з компанією «КІТ медіа» на виготовлення та розміщення 111 агітаційних білбордів в 19 містах України, за що зобов’язався сплатити 300 тисяч гривень. Найімовірніше, мова йде про ті самі білборди, присвячені пошуку коханої.

У зверненні членкині ЦВК Ірини Єфремової до Нацполіції йдеться про те, що агітаційні матеріали на підтримку Шевченка з’явилися вже 9 січня. Це підтверджується також фотографією Шевченка на їхньому тлі, яку він оприлюднив у Facebook.

Матеріали, які опинилися в розпорядженні ЦВК, за словами Єфремової, містили напис: «Виготовлені за рахунок коштів виборчого фонду кандидата на пост кандидата в президенти України Шевченка Ігоря Анатолійовича». Тоді як виборчий фонд, з якого він, згідно із законом, повинен був оплатити виготовлення та розміщення матеріалів, був активований на 10 днів пізніше, 18 січня. Як стверджує член ЦВК, це є порушенням.

У зв’язку з цим Ірина Єфремова звернулася до Нацполіції з проханням перевірити законність діяльності Ігоря Шевченка в статусі кандидата в президенти. Як повідомляє LB.ua, поліція перевірку начебто ініціювала, і зараз профільні органи влади вирішують, які заходи можна вжити у цьому випадку.

Нагадаємо, раніше спостерігачі Громадської мережі «Опора» зафіксували порушення правил ведення передвиборчої агітації. Так, у різних регіонах України вони виявили агітаційні матеріали кандидатів у президенти, зокрема, Ігоря Шевченка, Андрія Садового, Анатолія Гриценка, Ольги Богомолець, Сергія Капліна, на яких відсутні вихідні дані.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *