У ОБСЄ відзначили свободу агітації на місцевих виборах в Україні, але при цьому ангажованість приватних ЗМІ

Кандидати в мери і в депутати могли вільно здійснювати передвиборчу агітацію під час виборчої кампанії на чергових місцевих виборах, що відбулися 25 жовтня 2020 року, але мали місце звинувачення в нібито скуповуванні голосів, а також прояви ангажованості приватних засобів масової інформації в поданні інформації, зазначають у Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ). Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Кандидати могли вільно здійснювати свою передвиборчу агітацію, свою політичну кампанію, але водночас були зафіксовані окремі випадки зловживання своїми повноваженнями, а також поширені звинувачення в можливому підкупі голосів», – сказала керівник місії спостерігачів від БДІПЛ ОБСЄ Інгібйoрг Сольрун Гісладоттір на онлайн-конференції 26 жовтня.

«Приватні медіа не змогли неупереджено й збалансовано висвітлити події виборчого процесу… і не змогли забезпечити неупередженого та інформованого вибору для українського виборця», – додала вона.

Раніше у Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини заявили, що ініційоване президентом Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування частково створювало неправомірну політичну перевагу для партії «Слуга народу».

Нагадаємо, «Детектор медіа» здійснював щотижневий аналітичний огляд, який оперативно фіксує головні теми, тенденції, маніпуляції та зміни в інформаційному просторі, пов’язані з місцевими виборами. Детальніший аналіз читайте в наших постійних (теленовини, політичні ток-шоу, інформаційні канали, російська пропаганда тощо) моніторингових дослідженнях в рубриці «Детектор виборів».

Фото: uajcc.org

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *